A szentesi labdarúgás igen nagy múltra tekint vissza, hiszen városunkban 1913- ban, 108 évvel ezelőtt alakult meg az első labdarúgó klub.

Egyesületünk labdarúgó szakosztályában közel 250 fő sportol versenyszerűen, közülük 190 fő utánpótlás csapatainkban szerepel. Az óvódás korosztálytól a felnőttekig, mindenkinek tudunk biztosítani versenyzési lehetőséget, 14 éves kortól a női labdarúgóink külön női bajnokságokban szerepelnek.

A legkisebb korosztályaink (5 évestől a 9 évesig) a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Bozsik fesztiválokon vesznek részt, 10 éves kortól 13 éves korig Bozsik tornákon szerepelnek játékosaink, 13 éves kor felett pedig megyei bajnokságokban vesznek részt csapataink.

A szabadtéri edzéseinket illetve a hazai mérkőzéseinket csapataink a Pusztai László sporttelepen végzik, ahol 3 nagyméretű füves pálya illetve 1 nagyméretű műfüves pálya áll a rendelkezésünkre, téli időszakban a városunkban található tornatermekben tudunk edzéslehetőséghez jutni, de a tornatermek befogadóképessége eléggé korlátozott, ezért nem mindig tudunk megfelelő számú edzést biztosítani labdarúgóinknak,  pályázni szeretnénk  egy edzőcsarnok felépítésére , amely segítségével biztosítani tudjuk a megfelelő számú edzéseket.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnél már sikeres pályázatot folytattunk le a labdarúgó klubház felújítása illetve kibővítése kapcsán, amely pályázattal sikerült egy lepusztulóban lévő épületből egy modern épületet, épületrészt kialakítani.

Sikerrel pályáztunk a Szövetségnél a 2 hátsó füves pályán automata öntözőrendszerének kiépítésére, továbbiakban pedig terveink közt szerepel a bajnoki mérkőzésekre használt pályánk felújítása, amely közel 60 éve használatban van és megújulásra szorul.

Egyesületünk egyik alapelve, hogy felnőtt csapatainkban szentesi, saját nevelésű játékosoknak biztosítsunk játéklehetőséget, ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy minél jobb és körültekintőbb képzést kapjanak sportolóink, amelyre a jövőben is nagy hangsúlyt kívánunk fektetni.

A szakmai munkát 12 fő edző végzi köztük 2 fő kapusedző, valamint az egyesület munkáját segíti 1 fő szertáros, 1 fő gazdasági munkatárs, 1 fő masszőr valamint 1 fő technikai vezető.

Edzéseinket jó hangulatban, fegyelmezetten, változatosan, az edzésekhez szükséges segédeszközök bevonásával tartják, hogy minél vonzóbbá tegyük a sportolók számára a labdarúgást.

Labdarúgó szakosztályunk fontosnak tartja edzőik képzését, hogy a jövőben minél felkészültebbek legyenek, ezért folyamatosan támogatjuk, segítjük ezirányú törekvéseiket, illetve igyekszik szervezni képzéseket nekik, hiszen így tud egyesületünk is fejlődni.

A 2020/2021- es szezonban az alábbi utánpótlás csapataink szerepelnek:

 • U7 – 3 csapat Bozsik fesztivál
 • U9 – 2 csapat Bozsik fesztivál
 • U11 – 2 csapat Bozsik torna
 • U13 – 1 csapat Bozsik torna
 • Csongrád- Csanád megyei női U19-es bajnokság – 1 csapat
 • Csongrád- Csanád megyei U14- es bajnokság – 1 csapat
 • Csongrád- Csanád megyei kiemelt U17- es bajnokság – 1 csapat
 • Csongrád- Csanád megyei kiemelt U19- es bajnokság – 1 csapat

Felnőtt csapataink:

 • Csongrád- Csanád megyei I. osztály 
 • Csongrád- Csanád megyei III. osztály

A bajnokságok téli szünetében a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett futsal bajnokságokban vesznek részt csapataink, melyekben a 2020/2021- es szezonban az alábbi évfolyamokban szerepelünk csapatainkkal:

 • Fiú U11
 • Fiú U13
 • Fiú U15
 • Fiú U17
 • Fiú U19

U11, U13, U15- ös csapataink torna rendszerű bajnokságban vesznek részt.
U15, U17, U19- es csapataink bajnoki rendszerben küzdenek ezekben a bajnokságokban is.

Az U8, U9, U10, U11- es csapataink részt vesznek egy Magyar- Román közös rendezésű INTERLIGA elnevezésű sorozatban, amely keretek között nemzetközi mérkőzéséket ( a 2020/2021- es szezonban a Romániai csapatok a vírushelyzet miatt nem vesznek részt), illetve a sorozatban a környék nagy utánpótlás nevelő klubjai vesznek részt, amely így nagyon hasznos erőfelmérő utánpótlás csapataink számára, amely sorozatban az elkövetkező években is részt kívánunk venni.

Egyesületünk a téli és a nyári időszakban is rendez 1-1 nagyobb tornát. A bajnokságok szüneteiben ez hasznos saját utánpótlás csapatainknak, illetve a részt vevő csapatoktól is pozitív visszajelzéseket szoktunk kapni.

Nyári szabadtéri tornánk minden évben szeptember első hétvégéjén kerül megrendezésre, melyen 5 korosztályban tornán résztvevő csapatok száma megközelíti a 50- et, így 1 nap alatt közel 500 sportoló és szülő látogatja meg rendezvényünket. Téli tornánk a karácsony előtti héten kerül megrendezésre a Dr. Papp László városi sportcsarnokban, úgy nevezett „palánkos” tornánk, ami azt jelenti, hogy a 20X40 es játéktér körül palánk van felállítva, amely ezzel egész egyedinek számít a környéken, a tornán 8 utánpótlás korosztály, illetve női felnőtt csapatok mérkőznek meg egymással. Tornánkon körülbelül 45 csapat szokott szerepelni.

Ezen tornáinkat a továbbiakban is tervezzük megrendezni, illetve szeretnénk még több tornát, versenysorozatot városunkba hozni, amely még több ember számára ismerteti meg városunkat.

Facebook